Två hamnarbetare står och pratar

Vi är fullservicehamnen som löser problem

På Hallands Hamnar står du som kund alltid i centrum. Vi strävar efter att inte bara möta, utan överträffa dina förväntningar genom att sätta dina behov främst. Vår expertis sträcker sig långt bortom traditionellt hamnarbete. Vi ser stort på saker och ting, tar oss an hela logistikkedjan och skapar anpassade lösningar för just dina utmaningar. Oavsett om det handlar om hantering av stål, metaller, bilar, skogsprodukter, containrar, papper, bränsle, återvinningsmaterial, farligt gods eller projektlaster, så är vår ambition att göra ditt arbete enklare. Berätta för oss vad du behöver, så löser vi det.

Hamninlopp med fartyg som anländer i horisonten

Hallands Hamnar AB – det bästa av två världar

I en innovativ satsning år 2012, förenades Varbergs och Halmstads hamnar under flaggan Hallands Hamnar AB och öppnande dörren till nya möjligheter. Denna fusion har inte bara stärkt hamnarnas position som ledande inom skogsprodukter, recyclingprodukter, metaller och bilimport, utan även skapat ett starkt alternativ för containertransporter, bulkgods och RoRo-segmentet. Idag står Hallands Hamnar i spetsen för den regionala utvecklingen, redo att möta morgondagens logistiska utmaningar.

En person som har arbetskläder och hjälm på sig.
Den gröna hamnen

Vårt mål är mer än bara effektiv godshantering – vi integrerar hållbarhet i allt vi gör. Vi strävar efter att säkerställa säkerhet och hållbara transporter, främja en positiv arbetsmiljö och upprätthålla hög kvalitet i hela vår verksamhet. Genom att rikta in oss på Agenda 2030:s globala mål och aktivt delta i hållbarhetsinitiativ på alla nivåer, siktar vi på en framtid som är hållbar socialt, ekonomiskt och miljömässigt.

Lastbil kör genom landsbygden
Logistikläget Halland

I Halland ligger vi i skärningspunkten mellan Skandinavien och Europa, en position som erbjuder oöverträffade fördelar inom handel och transport. Våra hamnar i Halmstad och Varberg är navet i denna logistiska kraft, där vi erbjuder mångsidiga och effektiva transportvägar via lastbil, tåg och båt. Genom vårt engagemang i att erbjuda förstklassiga logistiktjänster spelar vi en avgörande roll i att driva Hallands ekonomiska utveckling framåt, mot en mer dynamisk och hållbar framtid.

Den nya Farehamnen

Farehamnen

I Varberg skapar vi vad som ska bli Europas modernaste skogshamn – en nyckelkomponent i ett större stadsutvecklingsprojekt.

Läs mer om Farehamnen

Utvecklingsprojekt ny hamn

Oceanhamnen

I Halmstad etablerar vi en ny kaj på 200 meter med ett djupgående på 12 meter, samt en ny yta för godshantering på 21 000 kvadratmeter.

Läs mer om Oceanhamnen

Vi hjälper dig med logistikflödet

Många års erfarenhet har gett oss full koll på de flesta branscher. Vi vet vad som ska göras och hur det görs på bästa sätt. På så vis kan du tryggt lägga mer ansvar i våra händer.

Eftersom vi förstår din bransch och dina utmaningar, kan vi skapa logistiklösningar som är precis som du vill ha dem.

Vår kunskap möjliggör en enkel och rak kommunikation. Det leder i sin tur till att vi kan agera kvickt och fatta snabbare beslut.

Genom att vi redan har den kunskap som krävs, kan du lita på att vi hanterar dina utmaningar på bästa möjliga sätt.

Vill du veta mer?