Glada medarbetare

Din karriär på Hallands Hamnar

Som hamnarbetare på Hallands Hamnar väntar ett mångsidigt och stimulerande arbete på dig. Varje dag erbjuder nya uppgifter – från att övervaka trafiken i hamnen till att lasta fartyg med allt från plåt till sågat trävirke.

I rollen som hamnarbetare är din huvudsakliga uppgift att lasta och lossa gods, antingen från tåg eller lastbil till ett fartyg eller omvänt. Dessutom disponerar vi över lager för olika sorters varor, där en del gods ska stuffas i container medan andra förbereds för avhämtning. Det är ditt ansvar att säkert och effektivt flytta dessa varor med hjälp av specialdesignade fordon och maskiner. Erfarenhet från att köra olika maskiner, som truckar eller kranar, är därför värdefull. Men minst lika viktig är din förmåga att samarbeta och kommunicera med kollegor.

Om du har intresse av att köra maskiner får du möjlighet att utbilda dig, allt eftersom du jobbar i hamnen. Från gaffeltruck, som är den minsta maskinen, till linkran som är den största. I rollen som maskinförare kan det också vara din uppgift att utföra underhållsarbete och rapportera eventuella tekniska problem till ansvarig personal. Att följa föreskrifter och riktlinjer för säkerhet och miljö är en integrerad del av ditt dagliga arbete.

Hamnarbetare binder samman stålrör

Upptäck vilka arbetsuppgifter som finns i våra hamnar

Att vara hamnarbetare hos oss på Hallands Hamnar är ett mångsidigt och utvecklande yrke. Arbetsuppgifterna växlar och ingen dag är den andra lik.

Läs mer om våra yrkesroller

Möt våra medarbetare

Tillsammans har vi som arbetar på Hallands Hamnar en stor bredd av olika kompetenser och bakgrunder. Här får du lära känna några av oss.

Möt Hans

”Jag gillar framåtandan som vi har här. Att vi alltid vill framåt och strävar efter att bli bättre.”

Lär känna vår arbetschef Hans

Katarina Thuresson

Möt Katarina

”Tanken är ju att vi ska må toppen och hålla hela livet – både på och utanför jobbet.”

Lär känna vår hälsa- och säkerhetsledare Katarina

Kvinnlig hamnarbetare ler och tittar in mot kameran

Jobba hos oss

Vill du arbeta i ett modernt hamnbolag som spelar en viktig roll för svensk export och import? Bra! Klicka på länken till våra lediga tjänster. 

Till våra lediga tjänster

Vill du veta mer?