Stena Line färjeterminal

RoRo/Färjetrafik

En optimerad hamn med stora möjligheter för RoRo/Färjetrafik

Med en ny direktanslutning till E6:an – en av Europas viktigaste motorvägar – har vi ett utmärkt geografiskt läge för färjetrafik.

Det har funnits en färjeförbindelse mellan Grenå och Sverige i drygt 65 år varav Stena Line har stått för anslutningen i cirka 40 år. Färjelinjen är en viktig pusselbit i Hallands Hamnars fullserviceerbjudande och vi är stolta över att kunna erbjuda våra fraktkunder och passagerare ett effektivt och miljövänligt transportalternativ över Kattegatt.

0

Tusen importerade bilar årligen

0

Anlöpta bilfartyg i veckan

0

Bilar per fartyg

Person arbetar i hamn

Våra destinationer

Hallands Hamnar länkar samman Sverige med världen. Med närhet till Skandinaviens väg- och järnvägsnätverk, ett flertal direktanslutningar till stora marknader såsom Nordamerika och Storbritannien och effektiva omlastningsmöjligheter, anländer ditt gods säkert och snabbt – vart det än ska.

Bilar parkerade i hamn med upphöjd yta

En bilhamn väderskyddad inför framtiden

Oceanhamnen i vår hamn i Halmstad vilar tryggt tre meter över resterande kajer just för att vi ska kunna erbjuda en säkrare och mer pålitlig bilimport, även med ett högre vattenstånd och starkare stormar.

Läs mer om bilimport

Två hamnar med olika expertis

Hamnarbetare blickar ut över hamninlopp

Vår hamn i Varberg

I Varberg är Hallands Hamnar Sveriges ledande skogshamn och utvecklad för att erbjuda den allra mest effektiva helhetslösningen för framtidens skogsindustri.

Till hamnen i Varberg

Containrar lastas av från fartyg med hjälp av lyftkran och truck

Vår hamn i Halmstad

I Halmstad är Hallands Hamnar en viktig del av landets import av bilar och stål, samt export av recycling. Dessutom har vi utmärkta möjligheter för färjetrafik.

Till hamnen i Halmstad

Senast uppdaterad:

Dela: