ÖPPETTIDER VARBERG

Terminal
Godsmottagningen(kontoret): Måndag 07.00-16.00. Tisdag-Fredag 06.00-16.00
Virkeslossning Måndag 07.00-18.00, tisdag-torsdag 06.00-18.00, fredag 06.00-16.00.
Lossning/lastning efter 16.00 föraviseras!

Lossning/lastning av övrigt gods Måndag-fredag 07.00-16.00

Stuveri

Ordinarie arbetstid: Måndag-fredag 07.00-16.00. Annan tid efter överenskommelse.

 

 

ÖPPETTIDER HALMSTAD

Administration
Måndag – Torsdag 08:00 – 16:45, fredag 06:00-15:45.

Trafikkontoret 
Måndag – Fredag 06:30 – 16:00

Kattegatterminalen
Måndag  06.00-16.45
Tisdag   06.00-16.45
Onsdag  06.00-16.45
Torsdag  06.00-16.45
Fredag   06.00-15.45

Andra kajer
Måndag – Fredag 07:00 – 16:00 (Andra tider kan diskuteras)

Beredskapsarbetsledare Vid akuta frågor och händelser Beredskapsarbetsledaren har jour under de tider som hamnen inte är bemannad, dvs. mellan 16.00—07.00 måndag till fredag samt från fredag 16.00 till måndag 07.00. Telefon: +46 (0)708 56 32 55

 

Nyheter

Hallands Hamnar och MSC stärker Halmstads position som godsnav

HallandsHamnar och MCS anlöp
MSC Sverderoog vid anlöpet i Halmstad

Nyligen gjorde MSC Sverderoog sitt premiäranlöp i Halmstad. Detta var startskottet för det nya samarbetet mellan HallandsHamnar och MSC (Mediterranean Shipping Company), världens största rederi. Ett samarbete som inte bara gynnar de båda företagen, utan också stärker stadens och regionens ställning som handelsnav i landet. MSC:s fartyg kommer att anlöpa hamnen varje torsdag och gå mellan Antwerpen, Halmstad och Köpenhamn.

Emil Vranjancu, försäljningschef på HallandsHamnar, uttryckte sin entusiasm över samarbetet och dess betydelse för hamnen och näringslivet. ”Det här känns väldigt bra. MSC är världens största rederi, vilket betyder att vi har fått tillgång till en massa nya destinationer ­– över hela världen. Och då vi har ett näringsliv som efterfrågar de tjänster som MSC erbjuder passar de oss som handen i handsken. Det här öppnar dörrar till nya möjligheter för alla i hela regionen.”

HallandsHamnar Emil försäljningschef framför MSC fartyg
Emil Vranjancu, försäljningschef på Hallands Hamnar

Att MSC väljer Halmstad förväntas öka handelsvolymerna genom Hallands Hamnar och öppna upp för nya marknader. Niclas Simonsson, näringslivschef i Halmstad, underströk den positiva inverkan som det nya rederisamarbetet har på staden och hamnen. ”Att MSC väljer Halmstads hamn är en otrolig kvalitetsstämpel. Det visar att vi är konkurrenskraftiga. Det gör att vi får fler ögon på oss, vilket i sin tur ger oss möjlighet att utveckla näringslivet. Utmaningen nu är att vi lever upp till de förväntningar som MSC har, men det är jag helt övertygad om att vi kommer att göra.”

För MSC innebär samarbetet med HallandsHamnar en möjlighet att bli starkare i regionen och utvidga sin närvaro i Norden. Fredrik Magaji, kommersiell chef på MSC, betonade att den starka efterfrågan i Halmstad spelat en viktig roll. ”Självklart var infrastrukturen och det strategiska läget viktigt, men här lyssnade vi framför allt på våra kunder. Det har varit en lång process där vi haft en nära dialog. När vi förstod att det fanns stora behov av våra tjänster valde vi att satsa på en ny slinga och koppla samman Halmstad med vårt globala nätverk. Det känns fantastiskt att kunna betjäna våra kunder i Halmstad,” förklarade Magaji.

Genom att dra nytta av MSC:s globala nätverk och ställning kommer Hallands Hamnar att kunna erbjuda sina kunder en ännu bättre service och bli en ännu mer attraktiv handelspartner på den internationella marknaden. ”Det som händer nu är resultatet av lång och noggrann planering”, tillade Emil Vranjancu. ”Att vi erbjuder fler import- och exportalternativ gynnar både befintliga och potentiella kunder.”

Niclas Simonsson påpekade också de positiva miljöeffekterna av samarbetet. ”Vi ser detta som en möjlighet att främja hållbarhet. Genom att förbättra logistiken och minska transportavstånden kan vi minska utsläppen och bidra till en mer hållbar global handel. Dessutom är MSC inte bara ett av världens ledande rederier. De ligger också väldigt lågt fram när det gäller miljöansvar och innovation, vilket är strålande”.

Bilder från firandet av MSC:s premiärtur till Halmstad

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV HÄR

Följ oss på: