ÖPPETTIDER VARBERG

Terminal
Godsmottagningen(kontoret): Måndag 07.00-16.00. Tisdag-Fredag 06.00-16.00
Virkeslossning Måndag 07.00-18.00, tisdag-torsdag 06.00-18.00, fredag 06.00-16.00.
Lossning/lastning efter 16.00 föraviseras!

Lossning/lastning av övrigt gods Måndag-fredag 07.00-16.00

Stuveri

Ordinarie arbetstid: Måndag-fredag 07.00-16.00. Annan tid efter överenskommelse.

 

 

ÖPPETTIDER HALMSTAD

Administration
Måndag – Torsdag 08:00 – 16:45, fredag 06:00-15:45.

Trafikkontoret 
Måndag – Fredag 06:30 – 16:00

Kattegatterminalen
Måndag  06.00-16.45
Tisdag   06.00-16.45
Onsdag  06.00-16.45
Torsdag  06.00-16.45
Fredag   06.00-15.45

Andra kajer
Måndag – Fredag 07:00 – 16:00 (Andra tider kan diskuteras)

Beredskapsarbetsledare Vid akuta frågor och händelser Beredskapsarbetsledaren har jour under de tider som hamnen inte är bemannad, dvs. mellan 16.00—07.00 måndag till fredag samt från fredag 16.00 till måndag 07.00. Telefon: +46 (0)708 56 32 55

 

En dag i hamnen

En dag i hamnen som behovsanställd eller sommarvikarie

En vanlig dag börjar med uppstartsmöte klockan 07.00 med produktionsledaren där hen går igenom allmän information om dagen, vad som gäller för aktuellt fartyg och om det förväntas bli övertid under dagen.

Därefter är det dags att åka ut till respektive fartyg och förbereda för lastning eller lossning av godset. Efter några timmars arbete ute på kaj så har vi frukostrast i vår gemensamma matsal mellan klockan 09:00-09:15. Vanligtvis brukar våra medarbetare ta med sig egen frukost men det är fri tillgång på kaffe och te.

Förmiddagen fortsätter vanligtvis på samma sätt som innan frukost om det inte skett någon ändring kring fartygen. Förmiddagen avrundas sedan med lunchrast mellan klockan 11:45 -12:30. Många medarbetare tar med sig medhavd lunch som kan värmas i matsalen. Det finns också möjlighet att skriva upp sig på en matlista, för att beställa lunch hos en restaurang vi har avtal med och som kör ut lunch till hamnen.

Arbetet fortsätter under eftermiddagen med uppehåll för kafferast klockan 14:00-14:15.  Därefter avslutas dagen med bortplockning och städning på kajen och laddning av maskiner och arbetsfordon inför kommande dag. Dagen avslutas klockan 16:00.

Ett exempel – anlöp av containerfartyg
Om arbetet under dagen gäller ett containerfartyg har kranföraren förberett inför lastning eller lossning och truck- och maskinförarna har förberett sina maskiner. På marken finns en så kallad signalman som är kranförarens hjälp och ögon och öron. Vi har också en medarbetare som benämns ”tallyman” och dennes uppgift är att räkna godset,  i detta exempel räknas containrar i syfte att stämma av så att listorna för lastning eller lossning stämmer. Resterande medarbetare arbetar på kajen och hjälps åt att förflytta kranen samt att hantera så kallade knaster på containern för att säkra eller lossa lasten.

Introduktion i hamnen
HallandsHamnar är en av Sveriges 10 största hamnar och den moderna tidens logistikföretag. Vi är ett hamnbolag med två hamnar som erbjuder fullservice, och en verksamhet som omfattar tio olika produktområden så som container, Ro-Ro, biobränsle, flytande bulk, stål och metaller, skogsprodukter, recycling, projektlaster, bulk, bilar. Detta innebär att våra medarbetare får en stor variation på arbetsuppgifter och den ena dagen är inte den andra lik.

Som nyanställd hos oss kommer du få en introduktionsutbildning som bland annat innehåller en presentation av företaget och din anställning men också information kring hur vi arbetar med arbetsmiljö och säkerhet. Därefter kommer du att få prova ut kläder och utrustning som du behöver för att klara av arbetet. Sedan är det dags att påbörja den grundläggande hamnintroduktionen där vi går igenom hur man arbetar i hamnen på ett tryggt och säkert sätt. När våra nya medarbetare börjar bli varma i kläderna läggs det upp en utbildningsplan som bland annat innehåller truck- och kranutbildning.

Viktigt att tänka på för dig som arbetar som behovsanställd eller semestervikarie
Det är viktigt att du som behovsanställd/vikarie håller tider, visar framfötterna och tar egna initiativ. Rätt utrustning på rätt plats i rätt tid. Vi förväntar oss att du är ärlig och tydlig, att du anmäler till närmsta chef om du råkar ha sönder eller köra sönder något. Att göra fel och misstag är ingen fara men vi måste lära oss av det.

Som behovsanställd/vikarie hos oss får man ett varierat och flexibelt arbete. Under vissa veckor jobbar du mer, andra veckor mindre och övertid är frivillig. Du får bra betalt för att jobba utomhus hela dagen och vi arbetar alltid tillsammans i team. Vi jobbar utomhus året runt vilket innebär kläder efter väder. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling av våra medarbetare. Det är därför extra viktigt som deltidsanställd att visa framfötterna och ett engagemang att du vill lära dig yrket.

  • Kontaktuppgifter
  • Om HallandsHamnar Halmstad
  • Om HallandsHamnar Varberg
  • Kajdjup Halmstad
  • Kajdjup Varberg
  • Hamnservice Halmstad
  • Hamnservice Varberg
  • Driftföreskrifter
  • Operating regulations

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV HÄR

Följ oss på: